Dr. András Edina

În anul 2014 am obținut diploma de medic stomatolog la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, după care am devenit rezident și în 2019 am obținut cu succes diploma de medic specialist în protetică dentară. Am urmat cursuri de specializare în implantologie la Oradea.

În cadrul muncii mele, consider că relația de încredere dintre medic și pacient este foarte importantă, precum și un mediu prietenos, munca precisă și tratamente personalizate pe care le alegem împreună cu pacienții, pentru a fi cea mai potrivită pentru ei. De asemenea, acord o mare atenție prevenției și lucrului cu copiii într-un mod prietenos. Îmi place să-i văd pe pacienți plecând mulțumiți și zâmbitori din cabinetul meu, știind că îi așteptăm întotdeauna cu drag înapoi.

DSC_8993
DSC_9050

Dr. Borbáth Boróka

Eu sunt Dr. Borbáth Boróka și am absolvit la Facultatea de Medicina Dentară la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știinte și tehnologie din Târgu Mureș în anul 2021.

Pe parcursul muncii mele, consider că este important să lucrez cu precizie, și să stabilesc o relație medic – pacient bazată pe încredere. Scopul meu este ca pacientul să se întoarca de fiecare data fericit în cabinet.

Coroane de zircon

Coroanele din zirconiu sunt proteze dentare realizate din dioxid de zirconiu, un material durabil și biocompatibil. Aceste coroane sunt, în general, utilizate pentru a îmbunătăți aspectul estetic al dinților.

Înlocuirea dinților

Procedurile de înlocuire a dinților sunt metode prin care se pot înlocui dinți lipsă sau deteriorați. Înlocuirea dinților se poate realiza cu diferite materiale, iar procedurile utilizate pot varia în funcție de tipul de înlocuire a dinților ales.

Coroanele din ceramică zirconițată.

Coroanele de ceramică de zirconiu sunt proteze dentare durabile și estetice, realizate din dioxid de zirconiu. Culoarea materialului este similară cu cea a dinților naturali, astfel că oferă un aspect estetic plăcut, fiind în același timp biocompatibil, ceea ce reduce la minimum posibilitatea apariției complicațiilor.

Coroanele metaloceramice

Coroanele metaloceramice sunt restaurari dentare durabile si relativ ieftine, compuse din straturi de metal si ceramica. Stratul de metal asigura durabilitatea, in timp ce stratul de ceramica confera aspectul natural.

Coroanele temporare

Coroanele temporare sunt soluții provizorii pentru a înlocui dinții lipsă până când coroanele finale sunt gata. Acestea sunt realizate de obicei din material plastic sau metal și permit potrivirea și testarea versiunii finale a protezei dentare.

Coroane și punți ancorate pe implanturi.

Coroanele și punțile ancorate pe implanturi sunt proteze dentare stabile și durabile, care sunt fixate pe implanturile implantate în osul maxilar. Implanturile oferă o soluție rezistentă și de lungă durată, în timp ce coroanele și punțile oferă un aspect natural pentru înlocuirea dinților lipsă.

Proteze

Protezele sunt piese dentare care in general inlocuiesc lipsa completa de dinti. Acestea se sprijina pe maxilar si gingie si permit masticatia normala, vorbirea si un aspect estetic placut. In prezent, protezele sunt fabricate din multe tipuri de materiale si, in cele mai multe cazuri, pot fi usor indepartate si curatate.

Ceară de zirconiu/ceramice

Huse ceramice de cirkon sunt huse subtiri si transparente, care pot fi plasate pe partea din fata a dintilor. Materialul din cirkon/keramica ofera dintilor un aspect durabil si estetic. In general, husele de cirkon/ceramica sunt realizate cu o eliminare minima a tesutului dentar si pot fi adecvate pentru probleme estetice, cum ar fi dintii pataosi sau inegali, corectarea formei sau dimensiunii dentare.

Albirea dentară este o procedură stomatologică prin care se îndepărtează decolorările dinților. Este o metodă eficientă de a obține un aspect mai estetic al dinților, ceea ce poate crește încrederea în sine și poate îmbunătăți calitatea vieții persoanelor.

I bijuteriile dentare sunt disponibile o gamă largă de opțiuni, care permit decorarea dinților și îmbunătățirea aspectului acestora. Pot fi alese din mai multe culori, forme și dimensiuni, astfel încât oricine să poată găsi ceva potrivit.

Obturatiile dentare estetice sunt fabricate din materiale asemanatoare culorii dintilor, astfel incat ofera o aspect mai estetic obturatiilor dentare. De asemenea, de obicei sunt mai durabile decat obturatiile clasice din amalgam.

Fațetele directe se realizează prin transformarea stratului exterior al dinților și ajută la obținerea unui aspect mai estetic. Materialul din care sunt confecționate de obicei este porțelanul sau compozitul.

Dinții și gingiile sănătoase sunt părți importante ale calității vieții
noastre. Zâmbetul bine îngrijit și strălucitor ne crește încrederea
în sine și ne oferă o senzație de fericire. Specialiștii noștri ne ajută
să menținem sănătatea dinților și gingiilor noastre și oferă
tratamente care sunt cele mai potrivite pentru nevoile și
circumstanțele noastre personale. Lăsați îngrijirea dinților în
mâinile noastre și vom avea grijă să vă redăm zâmbetul
strălucitor și fericit.